Chystáte nedělní oběd, víkendové grilování na chatě nebo párty pro kamarády?

Maso jste nakoupili a nyní je potřeba ho naložit tak, aby bylo křehké a dobře se propeklo.
Variant a způsobů jak naložit maso je hodně.
Vyzkoušejte naše tipy od babiček, jak naložit maso, smažit a nebo mile překvapit.

Jak správně naložit maso a další rady

Příprava masa na gril

  • plátky naklepeme, nejlepší je krkovice
  • připravíme si marinádu
  • vezmeme mikrotenový sáček nebo uzavíratelný sáček na zip, do kterého vložíme maso a zalijeme marinádou
  • po uzavření promačkáme a vložíme do lednice
  • necháme uležet a můžeme se těšit na pochoutku

Výhodou je, že si ušetříme práci s mytím nádobí a navíc sáček nám v lednici nezabere tolik místa.

Pikantní řízky

  • před obalením je potřeme plnotučnou hořčicí
  • utřeme česnek a potřeme jím maso
  • opepříme nebo přidáme chilli koření

Smažená jídla

  • tuk se méně přepaluje, když vložíme na pánev pár koleček mrkve
  • nesmažíme nikdy zprudka, ale pozvolna
  • větší nánosy strouhanky lehce setřeseme
  • někdy strouhanka opadává při obracení na pánvi, když do vajec přidáme pár kapek oleje, rozhodně tomu předejdeme

Smažený sýr

  • po obalení ho dáme na půl hodiny do mrazáku, potom určitě nevyteče
  • obalíme ho dvakrát v trojobalu
  • pokud nechceme sýr dávat do mrazáku, bude lepší si zakoupit sýr určený přímo ke smažení

Kuře a vynikající kůžička

  • vyzkoušejte ho při pečení potřít černým pivem – výsledkem bude křupavá kůrčička
  • křupavou kůrčičku dosáhneme i v poslední fázi pečení bez přikrytí pekáčku

Mleté maso

  • když do masa nastrouháme syrovou bramboru, lépe se spojí
  • zkuste přidat čerstvě nasekanou majoránku a koriandr, chuť masa bude výraznější

Topinky s málem tuku

  • chleba před smažením pocákáme trochou vody, potom tolik tuku nevsáknou
  • topinky se dají na kvalitní pánvi dělat i na sucho, pokud někdo ze zdravotních důvodů nemůže mnoho tuku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *