Rady od zkušených hospodyněk jsou mnohdy k nezaplacení

Především nám ušetří práci, čas a dokonce pomohou vyřešit nejednu svízelnou situaci.

Pojďme se na některé z nich podívat, třeba se nám zrovna budou hodit.

Tipy a triky v kuchyni

Knedlíky

  • knedlík se určitě nerozvaří, když se bude vařit v páře
  • na dno hrnce stačí položit talířek a nepřichytí se ke dnu
  • jejich chuť a vzhled vylepšíme přidáním burizonů
  • pokud se začnou rozvařovat, přidáme do vroucí vody trochu hladké mouky
  • s bramborovým těstem pracujeme rychle, jinak řídne

Hranolky

  • nenasáknou tolik oleje, když je před fritováním na dvacet minut ponoříme do mléka
  • nebudou tolik tvrdé, když se budou solit až před podáním

Brambory na gril

  • povaříme předem asi 15 minut ve slupce, budou pak rychleji hotové
  • když se spirálovitě nakrojí a napíchnou na grilovací jehlu, máme výbornou pochoutku

Bramboráky

  • když přidáme do těsta trochu strouhanky a lžíci solamylu budou pěkně křupavé
  • můžeme zkusit také jemně nastrouhanou syrovou mrkev, poté nás překvapí nejen barva, ale také kůrčička
  • přidáním cukety zase pro změnu budou stále vláčné

Zahušťování pokrmů

  • pokud použijeme hladkou mouku, tak ráda tvoří hrudky, ale ne, když ji trochu osolíme
  • použijeme-li mouku polohrubou zvítězíme nad hrudkami, v tomto případě se totiž netvoří
  • když si dáme vodu a hladkou mouku do zavařovací sklenice, uzavřeme a pořádně protřepeme, tak hrudky jsou také zažehnané

Ohřívání rýže

  • když není po ruce mikrovlnná trouba, stačí ji dát do mikrotenového sáčku, uzavřít a vložit na pět minut do vařící vody, bude jako čerstvá

Chléb a pečivo

  • déle vydrží, přidáme-li k nim nakrájené jablko a uložíme do utěrky
  • na delší dobu uskladnění to bude jistit mrazák, ale pozor, i tam bují bakterie

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *