Vaření je každodenní záležitost, kterou musíme absolvovat. Vaříme pro děti, aby měli domácí teplou stravu a pro další strávníky v naší domácnosti.

Při vaření se občas člověk zapomene nebo udělá malou chybu při zaběhlém stereotypu vaření.

Pokud se nám stane nehoda v kuchyni, což se stane i těm zkušeným kuchařům, najde se skoro vždy snadná pomoc.

Jídlo se dá ještě zachránit pomocí brambory, housky, chleba, vaječného bílku, cukru.

Vyzkoušejte babské rady a šikovné typy do kuchyně.

Přesolené polévka je nepříjemná věc, stejně tak další nehody při vaření

Jak z toho ven, jak si pomoci, aby se chyba napravila? Vyzkoušejte některé naše tipy a babské rady, které jsou vyzkoušené a osvědčené. I šéfkuchař si musí občas umět nějak pomoci 😀

Příliš mnoho pepře

  • přidáme smetanu, mléko, oškrábanou syrovou bramboru, bílý jogurt
  • nakrájíme dvě jablka a krátce povaříme

Přesolená polévka nebo omáčka

  • přidáme trochu citronové šťávy, která chuť soli zjemní
  • polévku trochu naředíme a přidáme zeleninu, bude jí víc a sůl se v ní ztratí
  • do přesolené polévky ponoříme housku, která sůl vytáhne
  • v polévce můžeme povařit rozšlehaný bílek nebo plátky syrové brambory, které potom vyndáme

Příliš pálivé jídlo

  • přidáme trochu cukru nebo med, bílý jogurt
  • smetana nám pálivé jídlo zjemní

Příliš kyselé jídlo

  • přidáme sladkou smetanu a kousek másla
  • cukr jen v extrémních případech

Příliš sladké jídlo

  • přidáme limetkovou šťávu nebo jablečný ocet
  • kyselost nám pomůže zjemnit sladkost

Sražená omáčka

  • sraženiny rozpustí špetka prášku do pečiva, ihned rozmícháme během varu
  • nebo přelijeme do pet láhve a řádně protřepeme

Převařené těstoviny

  • už nejdou podávat jako příloha, tak je zapečeme se sýrem a šunkou v troubě

Další tipy „jak na to“ najdete na magazínu zdraví Zdravý blog.cz

Chybí zde nějaká vaše ověřená rada nebo tip, jak napravit pokažené jídlo? Napište nám a my rádi zveřejníme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *